TACK FÖR I ÅR – VI SES DEN 17 SEPTEMBER 2022

Den 20:e upplagan av Ramboll Stockholm Halvmarathon blev en riktig succé och vi längtar redan efter nästa års lopp, den 17 september 2022. Anmälan är öppen och vi kommer att uppdatera hemsidan med ny information när vi har fler detaljer klara kring 2022 års evenemang. 

ANMÄL DIG TILL 2022


Anmälningsstegen 2021-2022

Vi har delat in anmälningsavgiften i fem nivåer där priset höjs en nivå efter utvalda datum, du vinner på att anmäla dig tidigt. Om du vet med dig att du kommer springa loppet anmäl dig redan idag. 

Du får delta i Ramboll Stockholm Halvmarathon från det år du fyller 18 år (född 2003 eller tidigare). Genom att anmäla dig till loppet godkänner du Ramboll Stockholm Halvmarathons allmänna villkor. Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften återbetalas ej om du tvingas lämna återbud såvida du inte tecknat Folksams Motionsloppsförsäkring och uppfyller villkoren i denna försäkring.

Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:

• Betala direkt hos din internetbank.
• Betala med Visa, MasterCard eller Swish.
• Betala med faktura via Klarna.

 • PERIOD 1
 • 550 kr

  11/9 2021–19/9 2021
 • PERIOD 2
 • 595 kr

  20/9 2021–20/3 2022
 • ANMÄLAN
 • PERIOD 3
 • 675 kr

  21/2 2022- 3/7 2022
 • PERIOD 4
 • 750 kr

  4/7 2022- 12/9 2022
 • PERIOD 5
 • 850 kr

  16 - 17/9 2022


Så genomför vi ramboll stockholm halvmarathon 2021

 

Vi har anpassat upplägget för att kunna genomföra Ramboll Stockholm Halvmarathon på ett tryggt och smittsäkert sätt enligt de rådande restriktionerna. Just nu tillåts 900 deltagare samtidigt i start- och målområdet (fler kan befinna sig ute på banan) och det är utifrån dessa restriktioner vi har planerat och anpassat årets upplägg.

Det kommer som tidigare år att bli ett stadslopp, men i år gästar vi härliga Södermalm för en varvbana! Det är även första gången som ett lopp kommer att gå på Guldbron, wow!

Starten kommer att gå på Skeppsbron nära Slussen och där fortsätter ni upp på Guldbron, springer längs med Hornsgatan, ner på Söder Mälarstrand och sedan österut runt Södermalm två varv.

För att undvika stora folksamlingar på en och samma plats under evenemangsdagen sker nummerlappsutdelningen på vårt Expo fördelat på fyra dagar. Här kan du komma i stämning och ladda upp inför loppet tillsammans med våra partners och sponsorer, som är taggade på att ge dig värdefulla tips. Läs mer detaljer nedan om Expots öppetider och vilka sponsorer/partners som kommer finnas där under veckan.

För att minimera stora folksamlingar har evenemangsområdet begränsats genom att endast löpare med rätt nummerlapp får komma in på start- och evenemangsområdet. Detta är för allas trygghet. Därför är det viktigt att när du gått i mål gläds åt din prestation, men också lämnar plats åt inkommande löpare och lämnar målområdet snabbt därefter.

 

ANPASSNINGAR 2021

NY BANA: Du kommer springa två varv runt härliga Södermalm och längs med vägen kommer vi som vanligt ha orkestrar och DJs som spelar musik, men i en mindre skala. Upplevelsen kommer bli densamma och du kommer känna att det finns pepp längs med banan ända in i mål.

NY STARTTID: Första starten går kl.12.00 och sedan varje halvtimme fördelat på sju startgrupper. Observera att du är välkommen till startområdet 20 minuter innan din starttid. Detta för att undvika att skapa folksamlingar vid starten samt trängsel på banan. Tillsammans skapar vi ett jämnt och bra flöde för alla löpare. I närheten av startområdet finns en klädinlämning.

START & MÅL: Observera att start och mål sker på två olika ställen. Du startar på Skeppsbron vid Slussenbron och går i mål vid Söder Mälarstrand. Där väntar din medalj, produkter och en finisher T-shirt från Craft.

EXPOT: Vecka 34 skickar vi ut startbevisen via mail. Ta med ditt startbevis till Expot som ligger i Westfield Mall of Scandinavia. Visa upp ditt startbevis i Expot och hämta ut din nummerlapp. Det går att hämta nummerlappen åt en kompis med deras startbevis. Du kommer även få en Kit Bag där du kan förvara dina saker i. 

Klädinlämning: Klädinlämningen kommer att finnas i närheten av startområdet och vi kommer kunna ta emot ett begränsat antal Kit Bags. Vi rekommenderar dig att inte ta med dig varken värdesaker eller kläder utöver det du springer i till evenemanget. Använd din Kit Bag som du fick i Expot för att lägga dina kläder. Observera att vi har ändrat plats för upphämtning av dina kläder. Detta gör du efter målgången längs med Söder Mälarstrand, när du har passerat Münchenbryggeriet tar du trappan upp till höger och hämtar upp dina kläder. 

Medalj & finisher t-shirt: I år firar vi 20-års jubileum! Det firar vi genom att slå på stort med en pampig medalj som kommer få dig att känna dig som en vinnare! 

Virtuellt lopp: Om du inte har möjlighet att resa till Stockholm den 11 september kan du välja att springa Ramboll Stockholm Halvmarathon där du befinner dig och registrera ditt resultat via vår app (när du vill den 11-12 september). Under vecka 35 skickar vi ut all info du behöver för att logga in och genomföra ditt virtuella lopp. Efter genomfört virtuellt lopp får din medalj och finisher t-shirt hemskickad (vi har tyvärr inte möjlighet att göra utskick till adresser utanför Sverige). Läs mer om det virtuella loppet här.

Vi är väldigt stolta och glada över att vi kan arrangera Ramboll Stockholm Halvmarathon och bibehålla den citykänslan som vårt evenemang erbjuder.

Läs mer: Återstartsprotokoll för ansvarsfullt öppnande av motionslopp


MEDALJ & FINISHER T-shirt

Medalj och finishertröja ingår i anmälningsavgiften till Ramboll Stockholm Halvmarathon. Dessa är de perfekta bevisen på att du erövrat stan! Men du kan också välja bort medalj och/eller finisher T-shirt och att då istället skänka motsvarande värde till den ideella organisationen Löparakademin – som arbetar för jämlik hälsa och social inkludering med visionen om ett Sverige där alla kan uppnå sin fulla potential

Youtube
Vimeo
Google Maps