INFÖR RAMBOLL STOCKHOLM HALVMARATHON

Denna sida uppdateras kontinuerligt, senast uppdaterad 7 september, under rubriken ”Efteranmälan” och ”Klädinlämning”.

Den 11 september är det äntligen dags för Ramboll Stockholm Halvmarathon! Har ni längtat lika mycket som vi? Vi är så taggade för att få genomföra detta tillsammans med er efter 1,5 års väntan – nu ska vi äntligen springa i city igen! På grund av pandemin och de restriktioner som råder har vi behövt  göra vissa anpassningar, men det stoppar inte oss från att vilja ge er en upplevelse ni sent kommer att glömma!

EXPO
Nummerlapp  & KIT BAG

Vecka 34 skickar vi ut startbevisen via mail. Ta med startbeviset till Expot för att hämta din nummerlapp, om du själv inte har möjlighet att hämta ut nummerlappen kan du be någon annan att hämta ut det åt dig, förutsatt att du kan uppvisa dennes elektroniska eller printade startbevis. Skulle du ha tappat bort ditt startbevis, ta med ditt ID-kort och besök vår information på plats i  Expot.  

Du hittar hit via ena entrén när du kommer från Solna Station, Tvärbanan och bussar. Den andra entrén ligger intill Friends arena. Båda entréerna ligger på plan 1 – gå ner en trappa till plan 0 där hittar du Expot intill Cerveras butik – mellan fontänen och Åhléns.
 

Kit Bag

 
I samband med att du hämtat ut din nummerlapp kommer du också hämta ut din Kit Bag, denna kan du lämna in i klädinlämningen vid evenemangsområdet på loppdagen. Förbered Kit Bagen och klistra på etiketten med ditt startnummer som ligger i nummerlapskuvertet på baksidan av Kit Bagen för enkel och snabb inlämning.

Vi kommer att kunna ta emot ett begränsat antal Kit Bags och rekommenderar dig att inte ta med dig varken värdesaker eller kläder utöver det du springer i till evenemanget. Du använder din Kit Bag som du fick på Expot för att lägga dina kläder i.
Observera att vi har ändrat plats för klädutlämningen. På lördag kommer du att hämta dina kläder efter målgången längs med Mälarstrand bredvid Münchenbryggeriet och det kommer vara tydligt skyltat var du ska gå. 

EXPO: westfield mall of scandinavia

Årets Ramboll Stockholm Halvmarathon ligger i Westfield Mall of Scandinavia, Solna.

Hitta hit:

Du hittar hit via ena entrén när du kommer från Solna Station, Tvärbanan och bussar. Den andra entrén ligger intill Friends arena. Båda entréerna ligger på plan 1 – gå ner en trappa till plan 0 där hittar du Expot intill Cerveras butik – mellan fontänen och Åhléns.

– Tvärbana: Solna station: 22A. Går mellan Alvik och Solna station.
– Pendeltåg: Solna station: J36, J38.
För mer information besök sl.se.

Öppetider:

 • Tisdag 7 september mellan kl. 12.00 och 21.00
 • Onsdag 8 september mellan kl 10.00 och 21.00
 • Torsdag 9 september mellan kl 10.00 och 21.00
 • Fredag 10 september mellan kl 10.00 och 21.00 

Du kan senast hämta din nummerlapp på fredag kl. 21.00 den 10 september och Expot är inte öppet på tävlingsdagen  – detta för att vi ska kunna garantera att alla får sin nummerlapp och hinna till starten på Skeppsbron. 

Nummerlapparna delas endast ut på plats på Expot och kan inte hämtas på andra tider än det som angivits ovan eller skickas till dig. Det går bra att hämta ut någon annans nummerlapp, förutsatt att du kan uppvisa dennes elektroniska eller printade startbevis.

Efteranmälan

Det går inte att anmäla sig till loppet på vårt Expo. På grund av att anmälningarna har strömmat in den senaste veckan har vi tvingats stänga anmälningsfönstret i förväg och det går längre inte att efteranmäla sig. Har du blivit lovad av oss i förväg att få efteranmäla dig kommer vi givetvis att lösa det. 

byte av startgrupp

I startbeviset vi skickar till dig via mail framgår det vilken startgrupp du är placerad. i. Det är möjligt att byta startgrupp, i mån av plats och kan endast göras vid informationsdisken på Expot. Du kan också byta till en senare startgrupp, men vill du byta till en tidigare behöver du uppvisa en merit som gör dig kvalificerad till en tidigare startgrupp. Börja med att hämta ut din nummerlapp och gå sedan till informationsdisken.

upplev expot

På vårt Expo kan du komma i stämning och ladda upp inför loppet tillsammans med våra partners och sponsorer som är taggade på att ge dig värdefulla tips. Dessa hittar du under expo-veckan: Craft, Ramboll, Enervit, Flowlife, Fysioline – Ice Power, Axelsons, Springtime, Runners World och STC.

viktig information

smittsäkerhet

Det är av stor vikt att du som löpare bidrar till ett smittsäkert evenemang genom att:

 • Hålla avstånd
 • Tvätta och sprita händerna
 • Stanna hemma vid symtom på Covid-19
 • Endast röra de muggar du ska dricka ur vid vätskestationerna
 • Lyssna och följa funktionärers och speakerns uppmaningar
 • Inte anlända till evenemangsområdet förrän 30 min innan din starttid
 • Lämna målområdet direkt efter målgången för att göra plats för nya löpare, detta för allas trygghet.

evenemangsområde

På grund av det rådande läget med pandemin försöker vi göra allt så smittsäkert som möjligt och vi följer självklart alla rekommendationer och riktlinjer. Därför kommer hela start- och målområdet att vara inhägnat och endast personer som har rätt nummerlapp får komma in i startområdet.

Det är viktigt att du direkt efter målgången lämnar målområdet för att göra plats för inkommande löpare. Området vaktas av funktionärer som ser till att inga obehöriga kommer in och ser till att alla tar hänsyn till varandra för en så smittsäker miljö som möjligt. Av den orsaken blir det extra viktigt för dig att hålla starttiderna. På så sätt kan vi fortfarande behålla den grymma upplevelsen för dig som löpare. 

hitta hit 

Enklaste sättet att ta sig till evenemangsområdet är att åka tunnelbana till Kungsträdgården, Gamla Stan eller Slussen. För mer information besök www.sl.se. Tar du bilen är bästa ställe att parkera nära starten, i Gallerian-garaget, med infart från Regeringsgatan 15 eller Regeringsgatan 20. Reser du hit med fjärr- eller pendeltåg ankommande Stockholm Centralstation kan du promenera till Skeppsbron.

ny starttid

Första starten går kl.12.00 och sedan varje halvtimme fördelat på sju startgrupper. Observera att du är välkommen till startområdet 20 minuter innan din start. Detta för att att undvika att skapa folksamlingar vid starten samt trängsel på banan. Tillsammans skapar vi ett jämnt och bra flöde för alla löpare. I närheten av startområdet finns klädinlämningen.

KLÄDINLÄMNING – VIKTIG INFO

På lördag lämnar du din Kit Bag (kläder) vid startområdet och när du har gått i mål hämtar du den efter målgång. Förbered din klädinlämning vid startområdet genom att klistra etiketten med ditt nummer du fick i kuvertet, på baksidan av Kit Bagen som du fick på Expot. På plats vid starten är det bara att lämna in din Kit Bag och sedan bege dig till startfållan 20 min innan din start.  Det kommer att vara skyltat och tydligt var du hämtar ut dina kläder (bredvid Münchenbryggeriet). Du lämnar alltså Kit Bagen vid startområdet och hämtar den efter målgång.

Observera att vi inte har någon värdesaksinlämning i år och om du vill lämna in dina värdesaker i Kit Bagen sker det på egen risk, då det ska transporteras. Det finns fler Kit Bags vid Klädinlämningen om du skulle behöva.

start & mål

För allas trygghet och bästa möjliga upplevelse kommer starten att se annorlunda ut och observera att start och mål sker på två olika ställen. Du startar på Skeppsbron vid Slussenbron och går i mål vid Söder Mälarstrand. Där väntar din medalj, produkter och en finisher T-shirt från Craft och lite längre bort hämtar du upp din Kit Bag (om du lämnade in den vid starten).

I startfållan kommer det att finnas vatten om du behöver dricka precis innan start. 

startlista

Hela startlistan för Ramboll Stockholm Halvmarathon hittar du här. Där hittar du även ditt startnummer.

startgrupper

På din nummerlapp står ditt startnummer och den är även markerad med en färg som tillhör respektive startgrupp. 

tävlingsregler

Svenska Friidrottsförbundets tävlingsregler gäller under loppet.  Alla deltar på egen risk. Ramboll Stockholm Halvmarathon är sanktionerat av Svenska Friidrottsförbundet och av AIMS – Association of International Marathons and Road Races.

åldersklasser

I år delar vi ut pris till de tre bästa i respektive åldersklass. Ramboll Stockholm Halvmarathon har följande åldersklasser: Seniorer (födda 1982-2003), 40 år (1977-1981), 45 år (1972-1976), 50 år (1967-1971), 55 år (1962-1966), 60 år (1957-1961), 65 år (födda 1952-1956), 70 år (1947-1951), 75 år 1942-1946), 80 år (1941 eller tidigare). Endast löpare födda 2003 eller tidigare får starta i Ramboll StockholmHalvmarathon.

bansträckning

Banan mäter 21 098 meter – ett halvmaraton. Det är viktigt att du respekterar de avspärrningar som finns då trafiken på vissa gator är öppen på mötande körbana. Polis och/eller funktionärer finns i varje korsning efter banan så följ deras anvisningar. Tydliga skyltar markerar varje kilometer längs banan och underlaget består av både asfalt och grusväg i vissa passager. Vi vill förbereda dig på att banan stundvis är smalare och visa hänsyn till medlöpare och övriga trafikanter. I år delar vi bansträckningen och Södermalm med fler Stockholmare än vanligt. 

På dessa kartor ser du var starten kommer att gå samt var du lämnar och hämtar upp dina kläder.  Klädinlämningen sker vid startområdet och klädupphämtningen vid målområdet. När du har gått i mål fortsätter du att gå några hundra meter längs med Söder Mälarstrand förbi Münchenbryggeriet och uppför trappan till höger där du hämtar upp dina kläder. 

visa hänsyn

Skulle du bli trött under loppet och vill ta det lite lugnare för att samla kropp, håll då till höger så att snabbare löpare lätt kan passera till vänster om dig. Om du har sällskap av flera så se till att ni inte springer eller joggar fler än två i bredd. Då blir det svårt för andra att passera. Vi kommer återkomma med en banskiss kilometer per kilometer.

sex vätskekontroller

Banan har sex vätskekontroller, fördelat på tre vätskestationer som passeras vardera två gånger. Det kommer serveras Enervit sportdryck i apelsinsmak och vatten på samtliga stationer.

Tre energikontroller
I samband med vätskekontrollerna finns  även följande energikontroller: 

1) Söder Mälarstrand – Enervit Gel (2 km och 12 km)
2) Östgötagatan 100 – Red Bull Cola (6 km och 16 km)
3) Tantolunden – Red Bull och Dextrosol Druvtabletter (9 km och 19 km)

På borden vid vätskekontrollerna serveras först energiprodukten, sen sportdrycken och vatten på det sista bordet. Var vänlig och kasta muggarna i sopkärlen som står uppsatta efter vätskekontrollerna. Detta kommer underlätta funktionärernas arbete.  

drick lagom

Det är viktigt att hålla vätskebalansen under Ramboll Stockholm Halvmarathon, om det är varmt och du dricker för lite före och under loppet kan du få vätskebrist. Detta försämrar din prestationsförmåga och kan i värsta fall kan leda till att kroppen överhettas. Dricker du för mycket i förhållande till hur mycket du svettas så späds kroppsvätskorna ut och du får för låga saltvärden vilket är farligt för kroppen. Det gäller alltså att dricka lagom. En bra tumregel: Drick när du känner dig törstig! 

tidtagning

Alla deltagare får sin starttid registrerad när de passerar startlinjen, på detta sätt får alla sin verkliga löptid registrerad. Tiden från passering av startlinjen till passering av mållinjen.

Tidtagningen sker med hjälp av det chip som är placerat på baksidan av din nummerlapp. Nummerlappen ska bäras på bröstet under hela loppet. Detta eftersom de mattor med sensorer som läggs ut på startlinjen, vid mellantiderna och på mållinjen ska kunna läsa av chipet. 

Med hjälp av chipet noteras din tid från passering av startlinjen till passering av mållinjen får du en exakt tid. Detta är den s.k. nettotiden. Även bruttotiden (tiden från startskottet för gruppen till passering av mållinjen) finns angiven i resultatlistan som du hittar på hemsidan direkt efter loppet. 

Observera att:
– Nummerlappen är personlig och får inte överlåtas till någon annan löpare.
–  Nummerlappen ska bäras fullt synlig på bröstet under hela loppet.

Fyra mellantider
Mellantider visas vid 5 km, 10 km, 15 km och 20 km. Observera att mellantidsklockorna startats enligt första startgruppens starttid kl 12.00. Vid 5, 10, 15 och 20 km registreras din mellantid. Dessa finns sedan angivna i resultatlistan efter loppet. 

MAXTID

Polismyndigheten har gett tillstånd för en maxtid av 2 timmar 45 minuter. Det innebär att du som startar i den sista startgruppen, startgrupp sju, ska vara i mål senast kl. 17.45.

hur är dagsformen?

Tänk på att ta det lugnt i början, 21 098 meter är en krävande distans och det gäller att ha krafter kvar till slutet av loppet. Ställ inte upp om du inte är helt frisk, och kom ihåg att det inte är någon skam att bryta om du är sliten. Det kan vara farligt att springa om du är förkyld eller känner dig hängig. Är du osäker på om du ska starta eller ej så kontakta vårt medicinska team som finns vid startområdet på evenemangsdagen.

stopptider vid 11km och 16 km

 

Vid 11 km finns en kontroll som alla löpare måste passera senast kl. 16.25 för att få fortsätta loppet. Vid 16km finns en andra tidskontroll som alla löparna måste ha passerat före kl. 17.05, annars får man inte fortsätta. För de löparna som inte har klarat tidsgränsen erbjuder vi transport till närheten av målområdet. 

För dig som bryter loppet kommer vi att ordna transport från vissa vätskekontroller, mer information följer. 

ingen farthållarservice i år

Vårt främsta fokus är att genomföra evenemanget på ett smittsäkert sätt och i enlighet med rådande restriktioner samt erhållet myndighetstillstånd. Detta gör att vi tyvärr inte kommer kunna erbjuda farthållarservice i år. Detta för att undvika att skapa folksamlingar/löpargrupper under loppet. Tack på förhand och vi hoppas ni har förståelse för detta.

Pepp längs banan

Längs banan kommer vi bjuda på underhållning av band och DJ:s  för att underhålla och inspirera dig och alla andra löpare med energi för att kunna ta dig i mål!

mål

Direkt efter målgången får du som klarat Ramboll Stockholm under maxtiden 2 timmar 45 minuter Halvmarathons fina medalj. Efter medaljutdelningen väntar din målpåse med produkter från våra samarbetspartners. Du kommer även få en finisher T-shirt samt hämta dina kläder några hundra meter fram. 

prisutdelning

Hederspriser delas ut till de 30 bästa manliga och 30 bästa kvinnliga löparna. Priser tilldelas även de tre bästa i varje åldersklass baserat på nettotiden. Dessa priser skickas hem med post till pristagarna.

resultatservice

Mellantider och de preliminära resultaten finns live här på Ramboll Stockholm Halvmarathons hemsida under loppet. Den officiella resultatlistan publiceras drygt en vecka efter loppet på www.stockholmhalvmarathon.se 

service

toaletter

Det finns toaletter vid start- och målområdet samt i anslutning till varje vätskekontroll längs banan. 

inga omklädningsrum

Det finns inga möjligheter att byta om vid start- och målplatsen. Vi rekommenderar därför att du kommer ombytt till evenemanget.  

klädinlämning

Klädinlämningen kommer att finnas i närheten av startområdet och vi kommer kunna ta emot ett begränsat antal Kit Bags. Vi rekommenderar dig att inte ta med dig varken värdesaker eller kläder utöver det du springer i till evenemanget. Använd din Kit Bag som du fick i Expot för att lägga dina kläder.
Observera att vi har ändrat plats för klädutlämningen. Du hämtar dina kläder efter målgången längs med Söder Mälarstrand. Det kommer att vara tydligt skyltat efter målgången.  

medicinsk service

Läkare och sjuksköterskor finns vid start och mål samt vid vätskekontrollerna. Ställ inte upp i loppet om du inte är helt frisk. Är du osäker så kontakta gärna vårt medicinska team som finns på plats före start. Stanna hemma vid förkylningssymtom och våra läkare har rätt att plocka av skadade eller utmattade löpare från banan.

virtuellt lopp

Du som är anmäld till Ramboll Stockholm Halvmarathon men inte har möjlighet att resa till Stockholm den 11 september kommer att kunna springa där du befinner dig. Registrera ditt resultat via vår app när du vill under den 11-12 september. Appen kommer att finnas tillgänglig för nedladdning i slutet av vecka 35 och då skickar vi ut all info du behöver för att logga in och genomföra ditt virtuella lopp. Läs mer här
Efter genomfört lopp kommer vi att skicka ut medalj och finisher t-shirt. Tyvärr kommer vi inte kunna göra utskick till adresser utanför Sverige. 

sortera – ett hållbart samarbete!

Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med Sortera som kort innebär att du slänger och vi sorterar. Allt skräp slängs på ett och samma ställe, oavsett om det är containers eller sopkärl, i evenemangsområdet eller längs banan. Och efter evenemanget hämtas detta upp av Sortera som tar det för sortering och vidare hantering i sina anläggningar. Tack för att du alltid letar efter Sorteras gröna sopkärl eller containrar när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du är en viktig del i vårt hållbara samarbete med Sortera. Läs mer om Sorteras verksamhet här

kontakt

Har du några frågor inför Ramboll Stockholm Halvmarathon så läs gärna igenom våra Frågor och Svar på hemsidan eller kontakta oss på tel 08-545 664 40 (vardagar kl 9.00-12.00 och 13.00-16.30) eller [email protected]. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på start -och målområdet. 

Lycka till på Ramboll Stockholm Halvmarathon 2021! 

Youtube
Vimeo
Google Maps