Anmäl dig redan nu till Stockholm Halvmarathon 2016

Lördagen den 10 september går Stockholm Halvmarathon av stapeln nästa år. Du springer 21 098 meter längs en unik bana i Stockholms City. Start och målgång är vid området mellan Stockholms slott, Riksdagshuset och Operan, mitt i hjärtat av staden. Du springer genom de flesta stadsdelar och passerar bland annat Operan, Centralstationen, Karlbergs slott, Riksdagshuset och Slussen.
Till info och anmälan >>

Bilder från Halvmaran mitt i City

Våra grymma fotografer Thomas Windestam DECA Text & Bild, Rickard Forsberg och Reine Järletun plåtade förra årets lopp. Här kan du följa löparna och hämta inspiration inför ditt eget lopp.
Till bilderna >>

Filmen från Stockholm Halvmarathon

Om du aldrig har sprungit Stockholm Halvmarathon, kan du göra det här. Följ med vår filmfotograf längs han tur runt banan. Och du som sprang 2015 års lopp, kolla om du fastnade på filmen.
Se filmen >>

Promoe gillade Stockholm Halvmarathon

Hiphop-stjärnan Promoe var en av de många som sprang Stockholm Halvmarathon för första gången.
– Det är jäkligt kul också att springa på sådana här ställen som man annars aldrig springer på; gator, broar och tunnlar. Det är fett, man får se staden från en annan vinkel.
Se intervjun och reportaget från loppet på Marathon.se >>

Vinterlöparens ömma punkter

Vintern är på många sätt en tuff tid för löpare. I halkan är det lätt att dra på sig en skada och överbelastningar kommer smygande.
– Det gäller att ta varningssignaler på allvar, men det behöver inte alltid betyda att man direkt ska ställa in träningen, säger träningsexperten Anders Szalkai som tillsammans med läkaren Bengt Olov Tengmark har tittat på några vanliga skador och vad man gör åt dem.
Läs mer på Marathon.se >>

Årets utmaning: Kraftprovet och folkfesten

Lördagen den 4 juni 2016 avgörs ASICS Stockholm Marathon för 38:e gången. Det blir ett lopp att minnas– ASICS Stockholm Marathon är årets kraftprov och årets folkfest i huvudstaden. Vill du vara en av stjärnorna i nästa års stora löparfest kan du anmäla dig redan nu.
Info och anmälan >>

Inled löparsäsongen 2016 på Norra Djurgården 2 april

Lördagen den 2 april 2016 avgörs Premiärmilen för tionde gången. Du springer en 10 km lång bana i härlig miljö på Norra Djurgården. Detta är det perfekta loppet för dig som vill testa formen inför vårens och sommarens tävlingar.
Läs mer om Premiärmilen >>