Stockholm Halvmarathon 9 september 2017


Lördagen den 9 september går Stockholm Halvmarathon för 17:e gången. Här springer runt 15 000 löpare från över 80 nationer. Du också hoppas vi.Halvmaraton är en populär distans. 21 098 meter är en rejäl utmaning, samtidigt är det en sträcka de flesta klarar med rätt träning.

Stockholm Halvmarathon har en unik bana. Att starta och gå i mål i området mellan Slottet, Riksdagshuset och Operan är speciellt. Och att springa mitt i stan är verkligen en speciell känsla.

Anmäl dig här

Här hittar du lite kort info om våra anmälningsavgifter och vad som ingår i avgiften. Beroende på när du anmäler dig under året så varierar priset. Du vinner på att anmäla dig tidigt. Se vår prismatris nedan för närmare information om de olika nivåerna som gäller fram till loppet 2017.Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:
• Betala direkt hos din internetbank.
• Betala med Visa, MasterCard.
• Betala med faktura via Klarna.

TILL ANMÄLAN>>>

Du ska vara 18 år för att springa Stockholm Halvmarathon. Genom att anmäla dig till loppet godkänner du Stockholm Halvmarathons allmänna villkor.

Anmälningsavgiften återbetalas ej om du tvingas lämna återbud såvida du inte tecknat Folksams försäkring Startklar eller Startklar Plus och uppfyller villkoren i dessa försäkringar.


Köp 2017 års officiella träningströja när du anmäler dig.

Köp 2017 års träningströja

Passa gärna på och köp 2017 års träningströja för Stockholm Halvmarathon när du anmäler dig.
T-shirten är i funktionsmaterial och mörkblå med tryck i vitt och orange.
Den finns i följande storlekar: herr: S - XXL, dam: S - XL.
Priset är 225 kr. Du kan också köpa tröjan via Löparshopen.

Första start kl 15.30

Start för första grupp sker kl 15.30 lördag 9 september.
Deltagarna seedas i sju startgrupper som startar med fem minuters mellanrum. Den sista startgruppen startar kl. 16.00.

Start Gustav Adolfs Torg och mål på Norrbro

Starten sker på Gustav Adolfs Torg, framför Operan. Målet är på Norrbro, framför Slottet och Riksdagshuset.

Startklar och Startklar Plus

Folksam erbjuder försäkringarna Startklar och Startklar Plus som du kan teckna när du anmäler dig.
Om du har Startklar och tvingas lämna återbud till loppet på grund av sjukdom, skada eller olycksfall som kan styrkas med läkarintyg så får du din anmälningsavgift återbetald.
Startklar, som även innehåller en olycksfallsförsäkring, gäller i ett helt år för alla svenska långlopp som du anmäler dig till. Kostnad: 155 kr.
Startklar Plus ger samma skydd som Startklar samt att olycksfallsförsäkringen gäller även under träning. Kostnad: 275 kr.
Läs mer om Startklar och Startklar Plus!

Maxtid är 2 tim 45 min

Polismyndigheten i Stockholm har givit tillstånd för en maxtid av 2 timmar 45 minuter.

Sju startgrupper och seedning

För att starten ska fungera så bra som möjligt delas löparna in i sju olika startgrupper. Det är fem minuters mellanrum mellan varje startgrupp. Första grupp startar kl 15.30 och den sista kl 16.00.
Indelningen i grupper baseras på resultat uppnådda de senaste åren. Ange därför bästa resultat sedan 1 juni 2015 på maraton, halvmaraton, 10 km eller på Lidingöloppets 30 km när du anmäler dig. Ange loppets namn och datum samt din tid och placering.

Träna med Anders Szalkai – program på sju nivåer

Stockholm Marathon-vinnaren Anders Szalkai har gjort träningsprogram för dig som siktar på Stockholm Halvmarathon. Szalkai, som är utbildad idrottslärare på Idrottshögskolan i Stockholm, har tagit fram träningsprogram på sju olika nivåer, efter vilken tid löparen siktar på i Stockholm Halvmarathon; 1.20 – 1.30 – 1.40 – 1.50 – 2.00 – 2.10 och 2.45.
Programmen finns i två versioner; en kortfattad grundversion och en betalversion som ger fyllig service med instruktionsvideor, detaljerade dag för dag-råd och möjlighet att få dagens träning på e-post.
Träningen är på 20 veckor och börjar den 24 april.
Programmen kostar 340 kr, eller 17 kr per vecka. Du beställer programmet när du anmäler dig till Stockholm Halvmarathon.

Läs mer.

Gemensam träning varje torsdag i sommar

Träna med oss i TSM Running och med Anders Szalkai inför halvmaran den 9 september. Vi hjälper dig att komma i form till Stockholm Halvmarathon.
Varje torsdag kl 18.00 är det gemensam träning med olika varianter av fartpass och varannan söndag kl 09.30 med start 18 juni springer vi långpass uppdelat i kortare rundor. På torsdagspassen har vi 6 fartgrupper som utgår från mil och halvmaratontider, och på söndagslångpassen har vi 5 fartgrupper.
Träningen börjar den 8 juni och pågår till den 13 september. Träningen utgår från GIH, bakom Stockholms Stadion. Läs mer!
Avgiften är 700 kr. I denna avgift ingår en kortärmad träningströja i funktionsmaterial samt träningsprogram värd 340 kr.
Du kan anmäla dig till sommarens träning samtidigt som du anmäler dig till Stockholm Halvmarathon.
Du kan också anmäla dig direkt till sommarens träning här.
Utförlig information om TSM Running hittar du här.

Klass för rullstolsåkare

Stockholm Halvmarathon har en klass för rullstolsåkare. Här gäller Svenska Handikappidrottsförbundets friidrottsregler. Det innebär att rullstolsåkning, men ej armcykel, är tillåtet.

Undrar du över något

Har du några frågor kontakta gärna Stockholm Halvmarathons tävlingskansli.
E-post: info@StockholmHalvmarathon.se
Telefon 08-545 664 40.
Kansliet är öppet måndag–fredag kl 9.00–12.00 och kl 13.00–16.30.

Arrangörer

Stockholm Halvmarathon arrangeras av friidrottsklubbarna Hässelby SK, Spårvägens FK och Turebergs FK.