Träning inför Stockholm Halvmarathon


Träna med oss i TSM Running inför halvmaran den 9 september 2017. Vi hjälper dig att bli en bättre löpare samtidigt som vi har roligt under träningspassen. I sommar är du välkommen att träna med oss varje torsdagskväll och varannan söndag. Du väljer själv på vilken nivå du vill träna.




Träning torsdagar och söndagar

Torsdag den 8 juni startar TSM Runnings sommarträning. Varje torsdag kl 18.00 är det gemensam träning med olika varianter av fartpass och varannan söndag kl 09.30 med start 18 juni springer vi långpass uppdelat i kortare rundor. På torsdagspassen har vi 6 fartgrupper som utgår från mil och halvmaratontider, och på söndagslångpassen har vi 5 fartgrupper.

Alla passen i TSM Running sommarträningen utgår från GIH som ligger på höjden bakom Stockholms Stadion. Adressen är Lidingövägen 1. På GIH har vi tillgång till ombyte/dusch och vi öppnar senast 45 minuter innan träningen startar och stänger runt 30 minuter efter avslutat pass. Torsdagspassen starttid är kl 18.00 och på söndagarna är starten kl 09.30.

På torsdagar är det olika nivåanpassade fartpass som gäller (se grupperna längre ner på sidan). Det kan vara korta eller långa intervaller, tröskelpass, backlöpning och oftast har vi även med inslag av löpteknik och löpstyrka.

På söndagslångpassen kör vi ett långpass med ultraupplägg. Det innebär att vi springer i slingor som återkommer till GIH där vi har vår vätska/energistation. Detta gör att alla löpare kan anpassa själv hur långt långpasset blir. Allt från runt 1 timme upp till 4 timmars löpning. Sista sommarlångpasset är den 13/8. På långpassen har vi 5 fartgrupper som utgår från farterna 5.00, 5.30. 6.00. 6.30 och 7.00 min/km.

TSM Sommar Distans

Bor du inte i Stockholm och inte kan komma på så många pass kan du bli distansmedlem. Då kan du komma på upp till 6 pass under sommaren och får allt annat som ingår i TSM; Tröja, träningsprogram och medlemsrabatter hos våra partners. Detta är ett mycket prisvärt alternativ för dig som vill ha träningshjälpen via programmen och kan hänga på några sommarpass, och för dig som bara vill hänga med på sommar-långpassen.

Anders ansvarig för träningen

Anders Szalkai, som är en av Sveriges genom tiderna bästa långlöpare, har gjort de program som träningen bygger på. Anders har tävlat i EM, VM och OS. Han har vunnit Stockholm Marathon och tagit flera SM-guld. Han är utbildad på Idrottshögskolan i Stockholm och har givetvis lång egen erfarenhet av löpträning.
Anders Szalkai är ansvarig för träningen. Han finns på plats på torsdagarna för att vara med och leda träningen och för att svara på frågor om träning m.m.

Träningsprogram

Vi följer de program som träningsexperten Anders Szalkai tagit fram och som finns på Marathon.se.
Det finns program på sju nivåer efter vilken tid du siktar på i Stockholm Halvmarathon.
Träningsprogrammen startar den 24 april. Det betyder att du sköter träningen på egen hand de första veckorna innan sommarträningen börjar.

Fartgrupper

I anmälan anger du vilken grupp du troligen vill springa med. Detta är dock inget definitivt val utan du kan när du vill under träningsperioden byta grupp så nivån blir precis rätt för dig. Det går även byta nivå på träningsprogrammen som du får tillgång till strax innan träningsperioden startar.

• 1.20 på halvmaraton eller under 40 minuter på milen.
• 1.30 på halvmaraton eller under 42 minuter på milen.
• 1.40 på halvmaraton eller milen på 42-45 minuter.
• 1.50 på halvmaraton eller milen på 46-50 minuter.
• 2.00 på halvmaraton eller milen på 51-59 minuter.
• 2.10 på halvmaraton eller milen på 60-70 minuter.

• På söndagslångpassen väljer du den fart som känns lämplig för dig, så detta behöver du inte ange vid anmälan.

Träningen vecka för vecka

Anders Szalkai tar fram träningsschema för torsdagarnas träning.
Senast i maj hittar du detta träningsschema på
TSM Runnings hemsida

Allt detta ingår

Detta får alla som deltar i vår träning inför Stockholm Halvmarathon:
•14 kvalitativa pass torsdag 8/6 - 7/9
• 5 långpass varannan söndag 18/6-13/8, med välfylld energi/vätske-station.
• Fritt ombyte vid på träningarna
• En tränings t-shirt i funktionsmaterial från Saucony.
• Ett webb-träningsprogram som TSM-träningen utgår från och som du kan följa under hela träningsperioden med Stockholm Halvmarathon eller Tjejmilen som slutmål.
• Medlemsrabatter hos TSM Runnings sommarpartners

Så anmäler du dig

• Avgiften för sommarens träning är 700 kr.
• Distansmedlemskap kostar 500:-
• Du anmäler dig till sommarens träning här.
• Du kan också anmäla dig till träningen när du anmäler dig till Stockholm Halvmarathon.
• Utförlig information kommer via e-mail i början av juni.

Har du några frågor?

Undrar du över något så kontakta gärna Marathongruppen:
E-post: info@StockholmHalvmarathon.se
Telefon: 08-545 66 440.
Öppettider:måndag–fredag kl 9.00–12.00 och kl 13.00–16.00.

Välkommen till halvmaratonträningen!
Hässelby SK och Spårvägens FK
Saucony och TSM Running.