Välkommen till Stockholm Halvmarathon 12 september 2015

Den 15:e upplagan av Stockholm Halvmarathon avgörs lördagen den 12 september nästa år. Välkommen till en inspirerande tävling på en lättlöpt bana genom Stockholms innerstad. Start och mål vid Slottet och Riksdagshuset, i hjärtat av huvudstaden. Plats för 18 000 löpare.
Information och anmälan >>

Drygt 2 500 anmälda

Trots att det återstår nästan åtta månader till Stockholm Halvmarathon är redan drygt 2 500 löpare anmälda. Den 28 januari hade det kommit in anmälningar från 2 528 löpare till höstens stora halvmara.

136 bilder från loppet

Vi hade flera fotografer ute längs med banan, och självklart vid start och mål. Titta på bilderna och återupplev loppet. Bildspelet fylls på vartefter under kvällen den 13 september.
Till bildspelet >>

Glada miner i första och sista DN Stockholm Halvmarathon

Vilken folkfest det blev i lördagens DN Stockholm Halvmarathon.
Täta åskådarled och 13 167 fullföljande av de 13473 startande.
Idel glada miner i målgången, Många som för första gången sprang så långt som 21,1 kilometer på Stockholms gator.
Se videoreportaget på Marathon.se >>

Video som visar loppet från start till mål

Vår videofotograf Micke Sjöblom sprang DN Stockholm Halvmarathon. Se hans video som fångar loppet från start till mål på fem minuter.
Se video >>

Nästan alla klarade halvmaran

Löparna klarade halvmaran genom Stockholm bra. 13 473 startade i DN Stockholm Halvmarathon 2014. 13 167 fullföljde det 21,1 km långa loppet under maxtiden två timmar och 45 minuter. Det innebär att hela 97,7 procent av de startande klarade av halvmaran
Här hittar du alla resultaten >>

Dibaba laddar för rekordattack i Stockholm

Fem kilometer är en av löpningens populäraste distanser. Därför är det stor prestige med rekord. Redan nu har världsstjärnan Genzeba Dibaba börjat uppladdningen för en rekordattack i XL-galan i Ericsson Globe Arena i Stockholm. Torsdagen 19 februari ska etiopiskan försöka sätta ett nytt världsrekord på 5000 meter. En given höjdpunkt i inomhusgalan som bjuder på friidrott i världsklass i alla grenar.
Läs mer >>

Ett historiskt lopp

Halvmaratonloppet genom Stockholm heter sedan 2007 Stockholm Halvmarathon. Tävlingen är dock betydligt äldre än så. Loppet har anor från 1920-talet. 1927, samma år som den första Volvo-bilden byggdes och samma år som Charles Lindbergh blev först att flyga non stop över Atlanten, var det premiär för Stockholmsloppet.
Läs mer >>