Anmäl dig till Stockholm Halvmarathon 2015

Den 15:e upplagan av Stockholm Halvmarathon avgörs lördagen den 12 september. Välkommen till en inspirerande tävling på en lättlöpt bana genom Stockholms innerstad. Start och mål vid Slottet och Riksdagshuset, i hjärtat av huvudstaden. Plats för 18 000 löpare.
Information och anmälan >>

Tolv tusen löpare anmälda

Den 27 juli var 12 196 löpare anmälda till årets Stockholm Halvmarathon.

Video från halvmaran 2014

Vår videofotograf Micke Sjöblom sprang DN Stockholm Halvmarathon 2014. Se hans video som fångar loppet från start till mål på fem minuter.
Se video >>

2014-års lopp i bilder

Vi hade flera fotografer ute längs med banan, och självklart vid start och mål. Titta på bilderna och återupplev loppet. Bildspelet fylls på vartefter under kvällen den 13 september.
Till bildspelet >>

Louise Wiker: Prova bana i sommar

– Banitervaller/tävling är en träning som jag gillar, jag får jobba med steget (kommer upp) och vaderna stärks av löpning i spikskor, får även jobba i överfart, dvs. fart som är betydligt snabbare än min marafart, skriver VM-löparen Louise Wiker i son blogg.
Louise tycker att alla maratonlöpare och halvmaratonlöpare ska lägga in banlöpning som ett led i träningen.
Läs Louise Wikers blogg på Marathon.se >>

Gå två för en på Finnkampen

Samma helg som Stockholm Halvmarathon avgörs genomförs den klassiska Finnkampen på Stockholms Stadion. Finnkampen är ett av de mest populära idrottsvevemangen i Sverige
Du som springer Stockholm Halvmarathon har nu chansen att gå två och betala för en på söndagens tävlingar.
Erbjudandet gäller sektion F-L, ordinarie pris 280 kronor.
Köp dina biljetter på finnkampen.se
och ange koden ”halvmarathon”.
Läs mer på finnkampen.se

Nu är nya halvmara-kollektionen här

Nu kan du köpa Stockholm Halvmarathons härliga träningskläder. T-shirts, kepsar, hoodies, mjukisbyxor mm. Snyggt och smart att träna i, mjukt och mysigt att varva ner i. Du hittar kläderna på Löparshopen.
Till Löparshopen >>

Så har du aldrig sett halvmaran förut

Årets DN Stockholm Halvmarathon blev en riktig höjdare. Med Emil Alstermarks foto-drönare har Marathon.se också fått riktiga höjdarbilder i reportaget från loppet.
Se hela reportaget på Marathon.se >>

Lär dig banan genom Stockholm

Stockholm Halvmarathon har start vid Slottet och vil vid Kungsträdgården mitt i sta´n. Här hittar du en beskrivning av den 21 098 meter långa banan, kilometer för kilometer.
Läs mer >>

Årets kraftprov och årets folkfest

Lördagen den 4 juni 2016 avgörs ASICS Stockholm Marathon för 38:e gången. Det blir ett lopp att minnas– ASICS Stockholm Marathon är årets kraftprov och årets folkfest i huvudstaden. Vill du vara en av stjärnorna i nästa års stora löparfest kan du anmäla dig redan nu.
Info och anmälan >>