18 046 löpare från 80 nationer – Anmälan är stängd

Intresset för DN Stockholm Halvmarathon är större än någonsin. 18 046 löpare från 80 nationer är anmälda vilket innebär att fjolårets rekord med 17 163 anmälda har överträffats.
Intresset för Nordens näst största halvmara har ökat stadigt de senaste åren:
9 274 anmälda 2008.
11 136 anmälda 2009.
13 585 anmälda 2010.
15 158 anmälda 2011.
16 689 anmälda 2012.
17 163 anmälda 2013.
18 046 anmälda 2014.

Deltagarinfo DN Stockholm Halvmarathon 2014

Kl. 15.30 lördagen den 13 september går första startskottet för DN Stockholm Halvmarathon. Starten sker på Gustav Adolfs Torg, vid Norrbro.
Läs mer >>

Det händer mycket i Kungsträdgården

Kungsträdgården är tävlingscentrum för DN Stockholm Halvmarathon. Här finns nummerlappsutdelning och olika aktiviteter som loppets sponsorer ordnar. Underhållning från Kungsans scen, med semifinaler och final i artisttävlingen Stage Academy ARTIST 2014 samt flera gästartister.
Till programmet >>

TV sänder DN Stockholm Halvmarathon

Den 14 september, dagen efter loppet, sänder TV12 en halvtimmes sammandrag från DN Stockholm Halvmarathon. Dessutom sänds repriser på TV4 Sport den 15 september 18.35 samt den 17 september 19.30. En livesändning från målgången sänds under hela loppet på TV4 Play – där kan alla se dig springa i mål. Tänk på att alla som springer i mål är vinnare - så träna på din segergest.

Så klarar du träningen i värmen

Sommaren är på sin andra halva och sensommarens lopp närmar sig. Men - ärligt - hur har det funkat med träningen i värmen?
Träningsexperten Anders Szalkai har råd både för dig som missat träning och för dig som klarat att hålla gång. Anpassade tips för att komma i form till DN Stockholm Halvmarathon.
Läs mer på Marathon.se >>

Få bättre teknik med överfart i backe

Vill du springa snabbare måste du träna på att springa snabbare. Det låter kanske flummigt men är själva grundtesen i överfartsträning - en alltför sällan tillämpad träningsform bland långlöpare. Här är passet som kan förbättra din löpteknik men som också ger bra träning för lårmusklerna - och som gör dig snabbare.
Läs mer på Marathon.se >>

Välkommen till DN Stockholm Halvmarathon 13 september

Den 14:e upplagan av DN Stockholm Halvmarathon avgörs lördagen den 13 september. Välkommen till en inspirerande tävling på en lättlöpt bana genom Stockholms innerstad. Start och mål vid Slottet och Riksdagshuset, i hjärtat av huvudstaden. Plats för 18 000 löpare.
Information och anmälan >>

Video som visar loppet från start till mål

Vår videofotograf Micke Sjöblom sprang DN Stockholm Halvmarathon. Se hans video som fångar loppet från start till mål på fem minuter.
Se video >>

De bästa bilderna från löparfesten

Anders Sjögren och Thomas Windestam fotograferade under DN Stockholm Halvmarathon. Se deras bästa bilder från loppet.
Till bildgalleriet >>

Lär dig banan genom Stockholm

Stockholm Halvmarathon har start vid Slottet och vil vid Kungsträdgården mitt i sta´n. Här hittar du en beskrivning av den 21 098 meter långa banan, kilometer för kilometer.
Läs mer >>

Visa att du tränar för DN Stockholm Halvmarathon

Att springa ett halvmaraton är en bedrift och något att vara stolt över. Nu kan du på ett enkelt sätt visa dina vänner och bekanta att du har dragit igång träningen inför loppet i september. Ladda ned en "Jag tränar för DN Stockholm Halvmarathon"-badge som du enkelt kan använda, bland annat med din facebook-profil, och visa världen att du är en halvmaratonlöpare!
Ladda hem badgen >>

Bo på Villa Brevik i lugn och vacker miljö

Villa Brevik på Lidingö erbjuder bra och prisvärt boende vid DN Stockholm Halvmarathon. Du bor i lugn och vacker miljö på bekvämt avstånd från Kungsträdgården som är tävlingscentrum för halvmaran.
Läs mer >>