Anmäl dig nu – innan avgiften höjs!

Anmälningsavgiften till Stockholm Halvmarathon är 585 kr fram till den 1 september. Sedan höjs avgiften till 635 kr.
Anmäl dig här >>

Hög tid för anmälan till Stockholm Halvmarathon 2015

Den 15:e upplagan av Stockholm Halvmarathon avgörs lördagen den 12 september. Välkommen till en inspirerande tävling på en lättlöpt bana genom Stockholms innerstad. Start och mål vid Slottet och Riksdagshuset, i hjärtat av huvudstaden. Plats för 18 000 löpare.
Information och anmälan >>

Beställ snabb resultatservice via SMS

Med hjälp av vår uppskattade SMS-tjänst är det möjligt att följa en (eller flera) löpare under DN Stockholm Halvmarathon. Du får snabbt mellantider vid 5 km, 10 km och 15 km samt löparens sluttid.
Läs mer >>

Din egen bild från Stockholm Halvmarathon

MarathonFoto är samarbetspartner för Stockholm Halvmarathon 2015 när det gäller foto-service för deltagarna i loppet.
MarathonFotos professionella fotografer finns på plats den 12 september för att fotografera dig och alla andra löpare på flera olika ställen längs banan samt vid målet.
Mer information >>

Allt du måste veta inför Stockholm Halvmarathon

Kl. 15.30 lördagen den 12 september går första startskottet för Stockholm Halvmarathon. Starten sker på Gustav Adolfs Torg, vid Norrbro.
Läs vår deltagarinformation med utförlig information inför loppet!
Deltagarinformation >>

Anders Szalkais 10 tips inför halvmaran

Tänk positivt. Drick ordentligt före och under loppet. Ät gärna lite extra veckan före. Stressa inte i början av loppet.
Det är några av de råd som Marathon.se:s träningsexpert ger inför DN Stockholm Halvmarathon. Här är 10 värdefulla tips från Szalkai.
Läs mer >>

Sex olika sätt att springa halvmaran

Hur ska jag springa de 21098 meterna? Fullt ös från början eller öppna långsamt? Orkar jag hela vägen och hur mycket ska jag dricka?
Det gäller att ha en taktik inför starten i ett halvmaratonlopp. Torbjörn Sköldefors tipsar om sex olika sätt att springa Stockholm Halvmarathon:
Läs mer på Marathon.se >>

Isabellah kan ta sjunde segern

Årets svenska mästarinna på halv maraton, Isabellah Andersson, springer Stockholm Halvmarathon den 12 september. Den svenska löpardrottningen trivs på den vackra halvmaratonbanan i Stockholm där hon tidigare noterat två svenska rekord.
Läs mer >>

Stockholm Halvmarathon 10 september 2016

Nästa år avgörs Stockholm Halvmarathon lördagen den 10 september. Inbjudan till det loppet öppnar här på hemsidan för Stockholm Halvmarathon lördagen den 12 september i år.
Läs mer >>

Femton tusen löpare anmälda

Den 26 augusti var 15 014 löpare anmälda till Stockholm Halvmarathon 2015. Max 18 000 löpare får plats i årets tävling.

Chiquita Kidshalvan

Ett lopp mitt i stan för barn med spring i benen. Lördagen den 12 september mellan kl. 10 och kl. 16 (löpande starter) får Stockholm Halvmarathons yngsta löpare springa en lekfull bana på ca 200 meter mitt i Kungsträdgården.
Mer info >>

Finnkampserbjudande till dig som springer Stockholm Halvmarathon

Finnkampen är ett av de mest populära idrottsevenemangen i Sverige. Den 12-13 september avgörs den klassiska friidrottslandskampen på Stockholms Stadion.
Du som springer Stockholm Halvmarathon har nu chansen att tillsammans med två vänner gå på söndagens tävlingar för endast 195 kronor per person, ordinarie pris 280 kronor. Erbjudandet gäller för max tre personer på sektion F-L.
För köp av biljetter, kontakta finnkampen@friidrott.se och ange ” Stockholm Halvmarathon” i rubriken.
Läs mer på finnkampen.se >>

Årets halvmara-kollektion

Du kan köpa Stockholm Halvmarathons härliga träningskläder. T-shirts, kepsar, hoodies, mjukisbyxor mm på Löparshopen. Snyggt och smart att träna i, mjukt och mysigt att varva ner i.
Till Löparshopen >>

Lär dig banan genom Stockholm

Stockholm Halvmarathon har start vid Slottet och vil vid Kungsträdgården mitt i sta´n. Här hittar du en beskrivning av den 21 098 meter långa banan, kilometer för kilometer.
Läs mer >>

Träna med oss – vi hjälper dig bli bättre löpare

TSM Running är Sveriges största träningsgrupp för löpare. Vi hjälper dig bli en bättre löpare samtidigt som vi har kul under träningarna.
Vi springer i grupp en eller två dagar i veckan under hösten, vintern och våren Träningen utgår från Stockholms Stadion där vihar egna omklädningsrum.
I höst startar den nionde säsongen med TSM Running. Den 25 oktober är det Run Off och sedan fortsätter träningen fram till sista helgen i maj.
Vi hjälper dig bli en bättre löpare samtidigt som vi har kul under våra gemensamma träningar. Du behöver inte vara någon stjärna för att hänga med. Klarar du av en mil under 70 minuter kommer du att klara av träningen
Mer information >>

Nästa utmaning: Kraftprovet och folkfesten

Lördagen den 4 juni 2016 avgörs ASICS Stockholm Marathon för 38:e gången. Det blir ett lopp att minnas– ASICS Stockholm Marathon är årets kraftprov och årets folkfest i huvudstaden. Vill du vara en av stjärnorna i nästa års stora löparfest kan du anmäla dig redan nu.
Info och anmälan >>