Välkommen till Stockholm Halvmarathon 12 september 2015

Den 15:e upplagan av Stockholm Halvmarathon avgörs lördagen den 12 september nästa år. Välkommen till en inspirerande tävling på en lättlöpt bana genom Stockholms innerstad. Start och mål vid Slottet och Riksdagshuset, i hjärtat av huvudstaden. Plats för 18 000 löpare.
Information och anmälan >>

Video som visar loppet från start till mål

Vår videofotograf Micke Sjöblom sprang DN Stockholm Halvmarathon. Se hans video som fångar loppet från start till mål på fem minuter.
Se video >>

136 bilder från loppet

Vi hade flera fotografer ute längs med banan, och självklart vid start och mål. Titta på bilderna och återupplev loppet. Bildspelet fylls på vartefter under kvällen den 13 september.
Till bildspelet >>

Glada miner i första och sista DN Stockholm Halvmarathon

Vilken folkfest det blev i lördagens DN Stockholm Halvmarathon.
Täta åskådarled och 13 167 fullföljande av de 13473 startande.
Idel glada miner i målgången, Många som för första gången sprang så långt som 21,1 kilometer på Stockholms gator.
Se videoreportaget på Marathon.se >>

Nästan alla klarade halvmaran

Löparna klarade halvmaran genom Stockholm bra. 13 473 startade i DN Stockholm Halvmarathon. 13 167 fullföljde det 21,1 km långa loppet under maxtiden två timmar och 45 minuter. Det innebär att hela 97,7 procent av de startande klarade av halvmaran
Här hittar du alla resultaten >>

Lena och tjejeliten går mot bättre tider

Vilket lyft tjejerna har gett svensk långlöpning den här säsongen. Tiderna förbättras och på lördagen var det full kubbning om SM-medaljerna. Satsningen på ett maratonlandslag har fått många att pröva lyckan.
Lena Eliasson, stjärna i orientering med SM, EM och VM-medaljer har den här säsongen satsat på löpningen. En satsning som på lördagen fick full utdelning. Seger i DN Stockholm Halvmarathon.
Läs mer –och lyssns på intervju med Lena Eliasson – på Marathon.se >>

Ett historiskt lopp

Halvmaratonloppet genom Stockholm heter sedan 2007 Stockholm Halvmarathon. Tävlingen är dock betydligt äldre än så. Loppet har anor från 1920-talet. 1927, samma år som den första Volvo-bilden byggdes och samma år som Charles Lindbergh blev först att flyga non stop över Atlanten, var det premiär för Stockholmsloppet.
Läs mer >>

Avsluta året med 10-veckors toppning

Visste du att Nyårsafton är den dag det ordnas flest lopp? Traditionen med Sylvesterlopp är lång och vi räknar snabbt ihop till tio lopp runt om i Sverige den 31 december.
Löptränaren Kent Claesson har specialanpassat program med ett nyårslopp som slutmål. Start måndagen 20 oktober med tio veckors träning.

Läs mer på Maeathon.se >>